Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoční zajíc v pikantní omáčce

fotka Velikonoční zajíc v pikantní omáčce
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 7

Použité suroviny receptu Velikonoční zajíc v pikantní omáčce:

1 zajíc  | 60 g uzené slaniny  | 40 g tuku  | 4 kostky cukru  | 6 lžic smetany  | 500 ml vody  | 100 g mrkve  | 5 černého koření  |  bobkový list  | 250 ml červeného vína  | 1 lžíce šťávy citronové  |  špetka soli

Postup přípravy receptu Velikonoční zajíc v pikantní omáčce:

Mořidlo vytvoříme tak, že do vody dáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, celé černé koření, bobkový list, víno a sůl. Směs povaříme 5 minut a odstavíme. Do vychladnuté směsi zamícháme citronovou štávou.

Očištený hřbet a zadní stehna zajíce prošpikujeme proužky slaniny a vložíme na několik dní do mořidla.

Po několika dnech zajíce opečeme na tuku, podlejeme mořidlem i se zeleninou a kořením a udusíme doměkka.

Měkké maso vybereme, do šťávy přidáme zkaramelizovaný cukr a smetanu, v které jsme rozmíchali mouku a vše povaříme.

Omáčku přecedíme a polijeme s ní nakrájené maso.


Fotky receptu Velikonoční zajíc v pikantní omáčce:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Velikonoční zajíc v pikantní omáčce
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !