Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Velkolepé řecké fazole:
500 ml suchých bílých, nebo červených razolí (fazol měsíční, vlašské fazole atd.)
| 2 lžíce extra panenského olivového oleje
| 1 velká cibule na jemno nakrájená
| 4 velké stroužky česneku, podélce nakrájené na proužky
| 4 stonky řepíkatého celeru nakrájeného na kostky
| 4 mrkve nakrájené na kostky
| dle chuti: několik snítek tymiánu nebo sušený
| 2 bobkové listy
| 1 velká špetka sušeného oregána
| 1/2 malé sušené chili papričky nebo feferonky
| asi 400 ml posekaných konzervovaných rajčat i s jejich tekutinou nebo čerstvých na kosky nakrájených
| 250 ml vody
| 2 lžíce medu
| dle chuti: sůl a čerstvě rozdrcený černý pepř
Postup přípravy receptu Velkolepé řecké fazole:
Namočit fazole do druhého dne do vody (nebo alespoň na 4 hodiny).
Slít fazole, vložit je do hrnce a zalít je dostatečným množstvím studené vody. Přivést je do varu na prudkém ohni. Snížit teplotu a dusit je nepřikryté po 30-35 min. do měkka. Slít je.
Mezitím si usmažit cibuli na rozehřátém oleji dozlatova, asi 4-5 min.
Zamíchat dovnitř celer, tymián, bobkový list, oregano, chilli, rajčata, vodu, med sůl a pepř. Přivést do varu, přikrýt a dusit po 1 hodinu, až je omáčka trochu zhoustlá a zelenina měkká.
Mezitím předehřát troubu na 190 °C. Vložit vše do zapékací misky, nebo pekáčku a péct po 20-25 min. nebo až je směs hustá a bublající.
Před podáváním vyjmout snítky tymiánu a bobkové listy. Podávat horké.
Fotky receptu Velkolepé řecké fazole:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!