Postup přípravy receptu Velký novoroční preclík:
Plech vymažeme máslem. Mouku prosijeme do mísy a uprostřed vyhloubíme důlek. Rozdrobíme do něj droždí a přimícháme trochu cukru, mléka a mouky a vypracujeme kvásek. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme 15 minut kynout.
Přidáme zbylý cukr, mléko, rozpuštěné máslo, vejce, sůl, citronovou kůru a vypracujeme kynuté těsto. Opět necháme 30 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 220 °C.
Z vykynutého těsta vytvarujeme 3 válečky dlouhé asi 60 cm, na obou koncích zúžené. Upleteme z nich cop, vytvarujeme preclík, přendáme na plech a potřeme rozkvedlaným žloutkem.
Necháme 15 minut kynout.
Preclík pečeme 30 minut