400 g těstovin
| 200 g šunky
| 1 cuketa
| 1 cibule
| 200 g másla
| 250 ml šlehačky
| sůl, bílý pepř
| 2 ks taveného sýra
| 20 g másla
| 20 g hladké mouky
Postup přípravy receptu Venkovanka (těstoviny):
Očištěnou cuketu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Obojí 10 minut podusíme na másle a zahustíme jíškou. Krátce povaříme. Zalijeme smetanou a ještě asi 3 minuty dusíme. Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme. Do omáčky přidáme sýr a necháme ho rozpustit. Podle chuti osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na proužky a přidáme do hotové omáčky. Dáme na talíř a ihned podáváme.
Fotky receptu Venkovanka (těstoviny):
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!