Vložil: | lemurka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Venkovská krkovička (pečené kapsy z krkovice):
2 plátky krkovičky bez kosti
| 1 sáček kyselého zelí
| 15 dkg anglické slaniny
| 2 ks cibule
| 2 stroužky česneku
| 1/4 balení Knoroxu
| 10 dkg vepřového sádla
| dle chuti: sůl a pepř
| dle potřeby: mouka
| 2 dcl vody
Postup přípravy receptu Venkovská krkovička (pečené kapsy z krkovice):
Plátky krkovičky si dobře naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Na plátky potom položíme anglickou slaninu a 1 nakrájenou cibuli. Z plátku uděláme kapsu a zašijeme párátkem nebo nítí. Kapsu obalíme v hladké mouce a na prudkém ohni osmažíme ze všech stran. Zbylou cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a osmahneme jen z lehka. Pak přidáme čtvrtku Knoroxu a dolijeme 2 dcl vody. Necháme chvilku povařit. Osmažené kapsy vložíme do pekáče, přelijeme směsí cibule a česneku a necháme péct v troubě 35 minut přikryté a dalších 10 minut odkryté. Jako příloha jsou vhodné brambory.
Fotky receptu Venkovská krkovička (pečené kapsy z krkovice):
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!