4 vepřové kotlety bez kosti
| sůl
| celý kmín
| 80 g vepřového sádla
| 1 noha klobásy
| půl hlávky bílého zelí
| půl hlávky červeného zelí
| 1 lžička octa
Postup přípravy receptu Vepřová bašta po česku:
Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a nařízneme po okrajích. Z obou stran je osolíme a posypeme kmínem. Upečeme je na sádle v troubě nebo připravíme na pánvi jako minutku. Na rozpůlené klobáse vytvoříme mělké zářezy a opečeme ji nebo ogrilujeme. Oba druhy zelí nakrájíme na proužky široké 1 cm a každé zvlášť podusíme na sádle. Bílé zelí osolíme, okmínujeme a ochutíme octem. Do červeného přidáme výpek z pečených kotlet. Na talíři servírujeme bílé zelí s klobásou a červené s masem. Podáváme s bramborovými knedlíky.
Fotky receptu Vepřová bašta po česku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!