2 ks houska
| 80 g cibule
| 600 ml vepřová krev
| 1 lžíce sádlo
| podle chuti: mleté nové koření
| 3 stroužky česnek
| podle chuti: mletý černý pepř a sůl
| podle chuti: mletý kmín a majoránka
Postup přípravy receptu Vepřová dušená krev:
Housky nebo rohlíky rozkrájíme na plátky a zvlhčíme vodou. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli jemně nakrájíme, vložíme do kastrolu s rozehřátým sádlem a osmažíme dorůžova.
Procezenou krev promícháme s kořením, vymačkanou žemlí, prolisovaným česnekem a vlijeme do hrnce s cibulí.
Hrnec s krví vložíme do předehřáté trouby, občas promícháme a dusíme tak dlouho, až se srazí v jemné vločky.
Vepřovou dušenou krev podáváme s vařeným bramborem.
Fotky receptu Vepřová dušená krev:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!