Postup přípravy receptu Vepřová jehla s restovanou zeleninou:
Vepřovou panenku nakrájíme na silnější asi 3 cm vysoké špalíčky, rukou je jemně naklepeme, nakořeníme a potřeme rozdrceným česnekem.
Maso pak jemně zakápneme olejem a vytvarujeme do špalíčku, naskládáme do mísy a necháme v ledničce den marinovat.
Jednotlivé špalíky po obvodu obalíme anglickou slaninou a po 4 ks napíchneme na jednotlivé jehly.
Po obou stranách maso na jehlách zprudka orestujeme, jehly vytáhneme a uchováme v teple.
Výpek podlijeme trochou vody, zaprášíme moukou, přidáme vývar v prášku (kostku) a chvílí provaříme, dochutíme vegetou.
Zeleninu a žampióny nakrájíme na nudličky a na malém množství oleje vše krátce orestujeme.
Dochutíme vegetou.
Hotové jehly servírujeme na talíř, zalijeme malým množstvím omáčky z výpeku a obkládáme zeleninou.