Postup přípravy receptu Vepřová kapsa plněná hlívou ústřičnou:
Nejdříve si připravíme náplň z hlívy ústřičné. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Také houby a anglickou slaninu nakrájíme na kousky. Na pánvi rozpálíme olej (asi 1 lžíce) nebo sádlo, rozpustíme na něm slaninu a osmahneme cibulku. Potom přidáme houby a opékáme až změknou. Směs necháme vychladnout a potom do ní zamícháme jemně nasekanou zelenou petrželku. Z vepřové kýty si nakrájíme kapsy. Postupujeme tak, že první plátek nedokrojíme úplně dolů, dokrojíme až druhý tenký plátek. Oba spojené kousky masa rozevřeme a lehce rozklepneme. Plátky masa po obou stranách osolíme a opepříme Takto si vytvoříme potřebný počet "kapes", které budeme plnit připravenou houbovou směsí.. Na polovinu masového plátku naneseme houbovou směs tak, aby nedosahovala až těsně k okraji, přeložíme a okraje buď sklepneme paličkou na maso nebo spojíme jehlou na závitky. Každou kapsu lehce poprášíme hladkou moukou a rychle osmahneme na rozpáleném oleji či sádle z obou stran. Přeneseme do zapékací misky, přelijeme olejem zbylým po opékání a ještě trochu podlijeme vývarem. V troubě předehřáté asi na 200 stupňů pečeme asi půl hodiny - záleží na velikosti kapes.