Postup přípravy receptu Vepřová krkovice se zeleninou:
Plátky masa naklepeme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, potřeme olejem a necháme cca 2 hodiny uležet. Poté je zprudka na trošce oleje orestujeme a naskládáme do pekáčku. Ve výpeku osmahneme cibulku do zlatova, přidáme houby (mražené nebo předem namočené sušené a nejlepší jsou samozřejmě čerstvé), pórek a papriku. Chvilinku restujeme, podlijeme vodou, přidáme koření a cca 5 min. podusíme. Připravenou směsí přelijeme maso v pekáčku a ještě asi 15 min. doděláme v troubě při 225 °C. Vodu dolijeme podle toho, kolik chceme šťávičky. Okořenit můžeme opravdu čímkoli co nám chutná. Jako přílohu jsem dělala rýži, ale dobré jsou i brambory nebo kaše.