Použité suroviny receptu Vepřová krkovička na okurkách:
500 g krkovice
| dle potřeby: sádlo nebo olej
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 cibule
| 1,5 sklenice zavařených okurek
Postup přípravy receptu Vepřová krkovička na okurkách:
Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme na tuku z obou stran. Přendáme do zapékací mísy nebo pekáčku. Na zbylém tuku osmahneme chvilku cibulku na kostičky a rozložíme na maso. Pánvičku vypláchneme vodou a nalijeme pod maso. Kyselé okurky nakrájíme na kostičky, nasypeme na cibulku, přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě asi hodinku, pak sundáme pokličku a ještě chvilku dopečeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Vepřová krkovička na okurkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!