Postup přípravy receptu Vepřová krkovička pod zeleninovou peřinkou s kysanou smetanou:
Plátky krkovičky omyjeme, naklepe, osolíme a opepříme. V pekáčku rozpálíme olivový olej a maso na něm zprudka opečeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky a žampiony před pokrájením oloupeme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a postupně přidáváme nakrájenou zeleninu, kterou osolíme a ochutíme rajčatovým pestem a podusíme do skoro měkka, nakonec přidáme žampiony a znovu podusíme. Na maso, které zůstalo v pekáčku opečené na olivovém oleji, přidáme hotovou zeleninovou směs, posypeme nastrouhanou nivou a eidamem a zapečeme v předehřáté troubě cca 40 minut.
Na talíři maso ozdobíme kysanou smetanou a kouskem zeleniny (paprikou, zelenou petrželkou apod.).
Podáváme s bramborovými kroketami,
rýží, chlebem či pečivem.