Postup přípravy receptu Vepřová krkovička se sýrovou kůrkou:
Maso umyjeme a osušíme. Česnek nakrájíme na malé proužky a prošpikujeme jím maso. Osolíme a okořeníme mletým pepřem. Olej smícháme s nasekanými bylinkami, nastrouhanou citrónovou kůrou a koňakem a nalejeme na maso. Marinujeme nejméně 12 hodín, přičemž maso vícekrát obrátíme. Tuk rozpálíme v pekáči a opečeme v něm maso. Potom vložíme do předehřáte trouby a pečeme asi 60 minut při 220°C, občas podléváme červeným vínem. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostky, k tomu přidáme nadrobno nasekané natě, nastrouhaný sýr a promícháme. Směsí potřeme upečené maso a ještě 10 minut pečeme. Hotové maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat.
Fotky receptu Vepřová krkovička se sýrovou kůrkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!