Postup přípravy receptu Vepřová kýta na žampionech:
Každý plátek nakořeníme z každé strany kořením na rožnění od firmy "Ladislav Rojik" (má stánek ve spoustě hypermarketů po celý republice a navíc je to můj kámoš, takže mu tímto zadarmo dělám reklamu, a jeho koření je vynikající).
Kdo nemá směs, připraví si ji sám…
(sůl, paprika, česnek, cibule, kmín, pepř, rozmarýn, šalvěj, bazalka).
Koření paličkou zaklepeme jemně do masa z obou stran, plátky naskládáme na sebe a necháme půl hodiny zaležet (jedno, jestli v ledničce, nebo na lince - kde to bude bezpečnější).
Takhle to vypadá po zaležení - sůl obsažená v koření začne vytahovat šťávu.
Naklademe na pánev s troškou oleje a naprudko opražíme.
Z obou stran……
A podlejeme vodou….
A necháme hodinku dusit…….
Po hodině dušení přidáme nasekanou cibuli a žampiony (nakládané z konzervy, takové té menší). Posypeme mletým kmínem, případně ještě trošku podlijeme vodou, popř. troškou bílého vína a dusíme, až jsou žampiony měkké (cca 10-15 minut).
Výsledný produkt podáváme s vařeným bramborem a kyselou okurkou, nebo zeleninovou oblohou.