Postup přípravy receptu Vepřová kýta plněná parmazánem a šunkou:
Maso rozřízneme na plát. Osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky, posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem, bazalkou nebo nakrájeným medvědím česnekem, rozmačkaným česnekem, poprášíme špetkou chili a stočíme do rolády a převážeme provázkem.
Na kastrolu rozehřejeme olej a roládu opečeme ze všech stran. Zmírníme teplotu, zalijeme asi 100 ml vývaru. Přikryjeme a dusíme asi 1 hodinu. Během vaření stále zaléváme vývarem. Hotovou roládu vyjmeme a zabalíme do folie. Do omáčky vmícháme v troše vývaru rozmíchanou maizenu, trochu povaříme, vmícháme šlehačku nebo creme fraice a odstavíme.
Roládu nakrájíme na plátky, na talíři polijeme trochou omáčky.
Roládu nemusíme dělat z celého kusu, ale z plátků velkých jako řízky.
Rolády se také mohou plnit šunkou, rozdrobenou gorgonzolou a kouskem hrušky.
Dobré na opečení je přepuštěné máslo, může být smíchané s olejem.