Vložil: | Lojzinkaa |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou :
6 vepřových panenek po zhruba 150 g
| 600 g čerstvého špenátu
| 300 g mozzarelly, nakrájené na plátky
| 300-400 g pancetty (nebo anglické slaniny)
| olivový olej
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou :
1. Maso rozkrájejte na plátky, jemně naklepejte, osolte a opep- řete. Špenát spařte horkou vodou a přebytečnou tekutinu zlehka vymačkejte. Listy položte na panenku spolu s plátky mozzarelly. Vytvořte z masa závitek a ten pak obalte v pancettě, případně anglické slanině.
2. Předehřejte troubu na 250, horkovzdušnou na 230 stupňů. Na pánvi rozpalte olej a zprudka na něm opečte kapsy, z každé strany asi dvě minuty. Pak je vložte do pekáčku a zhruba čtvrt hodiny pečte v troubě.
3. Při servírování závitek rozřízněte a položte ho na talíř řezem nahoru.
Fotky receptu Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!