Vložil: | MartinaT |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová panenka po stubicku:
4 vepřové panenky
| 16 sušených švest
| 400 g másla
| 0,3 dl oleje
| 0,3 dl slivovice
| 3 dl kysané smetany
| 1,5 dl sladké smetany
| svazeček petrželky
| 2 dl bílého vína
| sůl
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Vepřová panenka po stubicku:
Sušené švestky vypeckujeme, naplníme kousky másla a vtlačíme je do panenek. Panenky osolíme a opékáme v pánvi na mírném ohni. Ze zbylých sušených švestek nakrájíme nudličky, namočíme je do bílého vína a spolu s vínem nalijeme na panenky. Vaříme, dokud se víno ze dvou třetin neodpaří. Pak přidáme oba druhy smetany a ještě chvíli vaříme, abychom získali hustou omáčku. Nakonec do ní přilijeme slivovici a společně povaříme asi 2 minuty. Jsou-li panenky dříve měkké, vyjmeme je, omáčku dohotovíme samostatně a panenky potom přelijeme. Posypeme sekanou petrželkou a podáváme s domácími nudlemi, vařenou rýží nebo s makaróny.
Fotky receptu Vepřová panenka po stubicku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!