Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová panenka s houbami:
1/2 kg vepřové panenky
| 1/2 kg hub
| 1 lžíce Maggi tekuté koření
| 3 lžíce másla
| 1 nadrobno nakrájená cibule
| 1 nastrouhaná karotka
| nadrobno nasekaná kořenová petržel, sůl, pepř, petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu Vepřová panenka s houbami:
Předehřejeme si troubu na 180°C a potřeme panenku tekutým MAGGI kořením. Na pánvi rozehřejem máslo a přibližně na pět minut osmahneme panenku (nezapomínejte častěji obracet, aby se jen zatáhla, ne připálila!) až zhnědne. Poté přendáme maso do pekáčku a přibližně 30 minut pečeme. Mezitím si připravíme sos: Houby máme očištěné a nakrájené, chceme-li použít žampióny z obchodu, musíme oloupat "kůži" z hlaviček a nakrájet na plátky. Rozehřejeme na pánvi dvě lžíce másla, přidáme cibulku a smažíme asi 4 minuty. Poté přidáme karotku, petržela houby, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 15 minut (nebo dokud zelenina nezměkne).
Když je maso upečené, vypačenou šťávu přidáme k zelenině s houbamu a maso nakrájíme na plátky. Servírujeme na talíře, dozdobíme posekanou petrželkou.
Fotky receptu Vepřová panenka s houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!