Vložil: | Veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou:
0,5 kg vepřové panenky
| cca 200 - 300 g hřibovitých hub (pokud jste nebyli na houbách tak nahraďte žampióny)
| 1 cibule
| 1 Rama Cremefine na šlehání nebo 2 klasické smetany
| houbové koření
| petržel
| olej
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou:
Pokud máme čas, plátky panenky si tak na 2 hodinky předem naložíme do směsi oleje a různých bylinek. Pánev s kapkou oleje pořádně rozpálíme a panenky na ní z obou stran orestujeme, z každé strany max. 3 minuty, aby maso zůstalo šťavnaté. Z každé strany kousek masa posypeme houbovým kořením, osolíme dle chuti. Maso odložíme do tepla nebo do alobalu a ve výpeku orestujeme cibulku a přidáme nakrájené houby. Poté zalijeme smetanou, osolíme opepříme, přidáme petržel a podusíme do zhoustnutí.´
Panenky podáváme přelité omáčkou nejlépe s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!