Postup přípravy receptu Vepřová panenka se žampiony se sýrovou omáčkou:
Panenku potřeme ze všech stran solí, pepřem a 2 lžícemi oleje, zabalíme jí do fólie a necháme dvě hodiny odležet v chladu. Pak maso opečeme ze všech stran na zbylém oleji, zabalíme ho do alobalu a uložíme v troubě vyhřáté na 150 stupních. Očištěné a na plátky nakrájené žampiony vložíme do rozehřátého oleje a dusíme, až se z hub vypaří všechna voda. Ve výpeku z masa osmahneme nadrobno nasekanou šalotku. Zaprášíme ji moukou, krátce orestujeme a podlijeme vývarem a vínem. Přidáme houby, po 10 minutách vmícháme sýr a dochutíme pepřem, muškátem, worcesterem a vegetou. Plátky masa přelijeme omáčkou, posypeme pažitkou a podáváme s těstovinami nebo bramborovými noky.