Použité suroviny receptu Vepřová panenka v ovesné krustě:
800 g vepřové panenky
| 1 lžíce meruňkového džemu
| 50 g strouhanky
| 50 g ovesných vloček
| 3 snítky tymiánu
| 1 lžíce olivového oleje
| sůl
Postup přípravy receptu Vepřová panenka v ovesné krustě:
Vepřovou panenku opláchneme, rozkrájíme na 4 porce, osolíme a potřeme ze všech stran meruňkovým džemem. Smícháme strouhanku, ovesné vločky a tymián a ve vzniklé směsi důkladně obalíme vepřové. Přemístíme do zapékací mísy vymaštěné olejem a pečeme asi hodinu. Dle potřeby případně podléváme vodou a vypečenou šťávou. Před podáváním necháme asi 10 minut odpočívat.
Fotky receptu Vepřová panenka v ovesné krustě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!