Postup přípravy receptu Vepřová pečená špikovaná máslem:
Plátek másla rozkrojíme na 2 špalíčky a ty pak ještě úhlopříčně, takže dostaneme celkem 4 trojúhelníkové kousky. Rozložte je na malý talířek a schovejte na půl hodiny do mrazáku. Troubu začněte předehřívat na 220 C. Maso umyjte. Vezměte si nůž, a udělejte jim do masa podélný vpich. Vezměte 1 kousek másla a úzkou stranou napřed ho začněte stlačovat do místa vpichu současně s tím, jak nůž pomalu vysunujete z masa ven. Totéž udělejte i s ostatními kousky másla. Maso přendejte do pekáčku a celý jeho povrch potřete sádlem. Nepřikryté dejte do vyhřaté trouby a zprudka pečte po dobu 30 min. Poté snižte teplotu na 150 C. Peče ještě další půl hodinu, a každých 10 min snižte teplotu o 20 C. Po poslední snížení teploty, když se dostanete na 90 C, nechte maso ještě 20 min dojít v troubě, teprve poté ho vyndejte ven ke krájení a servírovaní