Použité suroviny receptu Vepřová pečeně na podmáslí:
800 g vykostěné vepřové pečeně
| sůl
| drcený černý pepř
| 2 lžíce oleje
| 250 ml zeleninového vývaru
| 250 ml bílého vína
| 1 fenykl
| 400 g brokolice
| 200 g malých rajčat
| 200 g šalotky
| 500 ml podmáslí
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně na podmáslí:
Povrch vepřové pečeně nařízněte do mřížky. Osolte a opepřete. Pekáč vymažte olejem a maso ze všech stran opečte. Podlijte vývarem i vínem. Zakryjte poklicí a pečte při 175 st., asi 60 minut.
Fenykl, brokolici i rajčata omyjte a nechte je okapat. Brokolici rozeberte na malé růžičky, šalotku s fenyklem nakrájejte na malé kousky.
Do pekáče s masem přilijte podmáslí a vložte všechnu zeleninu. Opět přiklopte a pečte ještě asi 10 minut.
Pak pekáč odklopte a dopékejte dalších 10 minut.
Fotky receptu Vepřová pečeně na podmáslí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!