Použité suroviny receptu Vepřová pečeně na smetaně :
800 g vepřového masa
| 250 g kořenové zeleniny
| 2 lžíce másla
| 2 ks cibule
| 1 sklenička bílého vína
| 10 dl kysané smetany
| 2 lžíce hladké mouky
| 3 kuličky pepře
| 3 kuličky nového koření
| 2 ks bobkové listy
| dle chuti tymian
| dle chuti sůl
| olej
| dle chuti šťáva a kůra z citrónu
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně na smetaně :
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, máslo, všechno koření, kousek citrónové kůry omyté a osmahneme. Osolené maso potom vložíme na tento základ. Zalijeme vínem a podlijeme trochou horké vody. Měkké maso vyndáme. Vysmahlou zeleninu zalijeme smetanou do které jsme rozkvedlali mouku. Dochutíme citrónovou šťávou a povaříme. Hotovou omáčku propasírujeme přes hrubší cedník, maso nakrájíme na porce, dáme ještě prohřát do omáčky.
Vepřová pečeně na smetaně se podává s houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Vepřová pečeně na smetaně :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!