Postup přípravy receptu Vepřová pečeně na tymiánu s cibulkou, medem a vínem:
Čerstvý tymián rozdrtíme a promícháme s olejem, solí a pepřem. Touto směsí maso důkladně potřeme a necháme asi hodinu odležet v chladu. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
Odleženou pečínku zprudka opečeme ze všech stran na sádle dozlatova. Vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a zakryté pečeme v troubě při 180 °C doměkka. Během pečení maso občas podléváme vývarem. Měkkou pečínku vyjmeme a uchováme na teple.
Do masového výpeku přidáme lžíci másla a nakrájenou jarní cibulku. Necháme zpěnit, přidáme med, podlijeme vínem a vývarem. Krátce podusíme a podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Vepřovou pečeni na tymiánu rozdělíme na porce a podáváme s dušenou cibulkovou omáčkou.
Fotky receptu Vepřová pečeně na tymiánu s cibulkou, medem a vínem: