Použité suroviny receptu Vepřová pečeně po balkánsku :
800 g vepřové kýty
| 4 feferonky
| 2-3 stroužky česneku
| 200 g slaniny
| svazek polévkové zeleniny
| lžička rajského protlaku
| 250 ml bílého vína
| dle potřeby solamyl
| dle chuti rozmarýn
| dle chuti tymián
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| dle potřeby olej
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně po balkánsku :
Očištěné maso osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Feferonky očistíme, vyřízneme semeník a nakrájíme na nudličky. Ostrým nožem maso napícháme a do otvorů vložíme feferonky. Povrch masa potřeme lisovaným česnekem. Maso obalíme slaninou a převážeme nití. Opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, podlijeme 125 ml vody a pečeme zhruba 90 minut. Občas přeléváme vypečenou šťávou. Polévkovou zeleninu nakrájíme na kostičky a po hodině ji přidáme k pečeni spolu s bylinkami a rajčatovým protlakem. Podlijeme bílým vínem. Pečeni vyjmeme, šťávu prolisujeme, případně zahustíme solamylem. Příloha-brambory, bramborová kaše.
Fotky receptu Vepřová pečeně po balkánsku :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!