Použité suroviny receptu Vepřová pečeně s červeným zelím a jablky:
750 g vepřového ramínka
| 1 malá hlávka červeného zelí
| 2 kyselá oloupaná jablka
| 100 ml červeného vína
| 1 lžička drceného kmínu
| sůl
| cukr dle vlastní chuti
| 100 ml horké vody
| 2 lžíce sádla
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně s červeným zelím a jablky:
Omyté maso posolíme, pokmínujeme, vložíme do pekáčku s rozpuštěným sádlem, podlijeme a pečeme do poloměkka. Pak k masu přidáme omyté a na proužky nakrájené zelí, podlijeme a dopečeme maso v zelí. Před koncem pečení přisypeme k zelí nastrouhaná jablka, přilijeme červené víno a dosolíme. Necháme přejít varem.
Příloha: opečené brambory
Fotky receptu Vepřová pečeně s červeným zelím a jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!