Použité suroviny receptu Vepřová pečeně s chřestem:
600 g vepřová pečeně bez kosti
| 1 lžička sůl
| nádivka:
| 1/2 lžičky mletý bílý pepř
| 120 ml mléko
| 1/2 lžičky sůl
| 200 g ořechy
| 2 ks vejce
| 100 g chřest
| 4 ks rohlík
| omáčka:
| 50 g máslo
| 2 lžíce hladká mouka
| dle potřeby: vývar
| příloha:
| 1 lžíce máslo
| dle potřeby: vařené brambory
| 100 g vařený chřest
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně s chřestem:
Chřest nakrájíme na kousky. Do masa ostrým nožem nařízneme velkou kapsu a prosolíme ho.
Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme je mlékem, přidáme sekané ořechy, chřest a žloutky. Promícháme, osolíme i opepříme a přidáme sníh z bílků. Nádivku necháme 15 minut rozležet.
Pečeni naplníme připravenou nádivkou a její konec svážeme nití k sobě. Vložíme do pekáče, podlijeme vývarem, přidáme máslo a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.
Měkké maso vyndáme a udržujeme teplé. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Dobře provaříme a přecedíme.
Maso zbavíme nití a nakrájíme na plátky. Jako přílohu k vepřové pečeni s chřestem podáváme vařené brambory sypané pažitkou a vařený chřest přelitý máslem.
Fotky receptu Vepřová pečeně s chřestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!