Postup přípravy receptu Vepřová pečeně s hráškem:
Nejdříve si dáme péct maso. Do pekáčku, který lze přiklopit (já používám skleněný varný pekáč) nalijeme trochu oleje a vložíme osolené a okmínované maso. Dáme do trouby na 200 °C na cca 1,5 hodiny, kontrolujeme, ke konci podlijeme vodou a otáčíme ve výpeku tak, aby byla pečeně šťavnatá. Mezitím si na kostičky nakrájíme cibuli a zhruba půl hodiny před koncem pečení jí dáme osmahnout na olej do středního hrnce. Dále si vyndáme mražený hrášek a vsypeme jej na osmahnutou cibuli, osolíme, mírně opepříme. Hrášek promícháme a podlijeme tochou vody, přikryjeme a dusíme doměkka (pokud máte předvařený hrášek stačí 5 minut). Poté přilijeme vodu podle toho kolik chceme omáčky a přisypáváme hotovou jíšku (pozor ať nepřisypete moc, je třeba vždy chvíli vyčkat a zjistit jak je omáčka hustá). Hotovou pečeni nakrájíme a podáváme s knedlíkem a hráškem, přelijeme vývarem z pečeně.