Použité suroviny receptu Vepřová pečeně s medovou kůrkou:
500 g vepřového masa
| plechovka ananasu
| dle chuti med
| dle chuti hřebíček
| dle potřeby cukr
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně s medovou kůrkou:
Maso omyjeme, osušíme a kůži nařízneme do kosočtverečků. Potom je důkladně potřeme solí a pepřem a kůži prošpikujeme hřebíčky. Vložíme do zapékací misky a ve vyhřáté troubě pečeme za občasného podlévání vodou. Před dopečením potřeme maso několikrát medem. Ananas necháme okapat a nakrájíme na kousky. Ananasovou šťávu si dáme stranou. Pečeni vyjmeme a výpeček rozředíme vodou a šťávou z ananasu. Kousky ananasu v něm prohřejeme. Osolíme, opepříme a vložíme zpět k pečeni. Příloha-brambory.
Fotky receptu Vepřová pečeně s medovou kůrkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!