Vložil: | Estrellka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová pečeně s omáčkou Robert:
1/2 kg vepřové kýty
| 15 g másla
| 1 lžíce rostlinného oleje
| 2 cibule
| sůl
| 1/4 l bílého vína
| Omáčka Robert:
| 1/8 l vývaru
| tymián
| bobkový list
| 1,5 hřebíčku
| 1/2 rovné lžíce hladké mouky
| 5 g másla
| 1 lžíce hořčice
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně s omáčkou Robert:
Celý kus masa opečeme na oleji ze všech stran, potom k masu přidáme drobně pokrájenou cibuli, kterou necháme zrůžovět a vše podlijeme bílým vínem a vývarem. Přidáme bobkový list, pepř, tymián, sůl a necháme asi hodinu mírně dusit. Kdyby se voda vyvařovala příliš rychle, přilejeme další. Když je maso měkké, smícháme máslo s moukou a zavaříme je do šťávy. Před podáváním zamícháme do omáčky ještě hořčici.
Recept na omáčku Robert je vpravdě pohádkový. Už v sedmnáctém století se o omáčce "sauce Robert" zmiňuje Charles Perrault, autor mnoha francouzských pohádek. Příloha: bílá veka a vařený květák.
Fotky receptu Vepřová pečeně s omáčkou Robert:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!