Postup přípravy receptu Vepřová pečeně v petrželkové krustě:
750 g vepřové pečeně vcelku osolte, opepřete a na oleji opečte ze všech stran. Přendejte do pekáče a podlijte 10 dcl vody. 2 lžíce najemno usekané petrželky smíchejte s olivovým olejem, strouhankou, strouhaným sýrem pecorino a vejcem a ochuťte 2 lžičkami strouhané citronové kůry. Vzniklou směs naneste na maso a dobře přitiskněte. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut. Když krusta začne hnědnout, zakryjte alobalem. Po upečení nechte asi 4 minuty v teple, pak nakrájejte. Maso by mělo být uprostřed růžové.
Fotky receptu Vepřová pečeně v petrželkové krustě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!