Postup přípravy receptu Vepřová pečínka po dánsku:
Maso opečeme ze všech stran v pekáči na oleji. Osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme v troubě při 190 °C 80 minut. Během pečení maso podléváme výpekem a dle potřeby vodou.
Měkkou pečeni vyjmeme a uchováme v teple. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Zalijeme trochou vody a šťávu na 10 minut povaříme.
Zelí nakrouháme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme zelí, sůl, všechno koření, marmeládu, víno a ocet. Všechno promícháme a zvolna doměkka dusíme. Podle potřeby přiléváme vodu.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.