Použité suroviny receptu Vepřová pečínka s ovocem a zeleninou:
1,5 kg vepřové pečínky
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 svazek kořenové zeleniny
| 600 g zelených fazolových lusků
| 1/2 kávové lžičky sušené saturejky
| 4 půlky broskví z kompotu
| 150 g zakysané smetany
| 1 kávovou lžičku solamylu
| dle potřeby: rostlinný tuk
| 50 g nakládaných brusinek
Postup přípravy receptu Vepřová pečínka s ovocem a zeleninou:
Vepřové maso opláchneme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Následně ji položíme do vymaštěného pekáče a pečeme cca 60 minut. Mezitím si očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na větší kostky. Po 40 minutách přidáme zeleninu k masu a za občasného obracení chvíli maso a zeleninu pečeme. Potom vše podlijeme, postupně až půllitrem vod. Očistíme a omyjeme fazole. Dáme je do vroucí osolené vody a spolu se saturejkou je cca 10 minut před tím, než se nám maso dopeče, k němu přidáme půlky broskví. Poté vyjmeme maso i broskve z pekáče a udržujeme je stále teplé. Výpeček se zeleninou protřeme sítem a uvedeme do vadu. Smícháme smetanu se solamylem a omáčku zahustíme, osolíme a opepříme. V kastrolku zahřejeme tuk, ve kterém promícháme okapané fazolové lusky. Na mísu úhledně rozložíme pečeni, půlky broskví a fazolové lusky. Broskve naplníme brusinkami a pečeni ozdobíme petrželkou. Omáčku dáme na stůl ve zvláštní nádobě.
Fotky receptu Vepřová pečínka s ovocem a zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!