Použité suroviny receptu Vepřová pečínka s pikantní bylinkovou směsí:
1 kg vepřové pečeně
| sůl, pepř
| 2 lučiny
| 4 tavené sýry bez příchuti
| 2 lžíce čerstvě nasekaných bylinek
| 150 g anglické slaniny
| 500 g zelených fazolek
Postup přípravy receptu Vepřová pečínka s pikantní bylinkovou směsí:
Maso opláchneme a osušíme. Na povrchu je příčně několikrát nařízneme ve vzdálenosti 2-3 cm do poloviny výšky masa. Pak je osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme dokřupava.
Do misky dame lučinu, tavený sýr, sůl, nasekané bylinky a polovinu anglické slaniny. Vše promícháme a směsí naplníme řezy v mase.
Naplněné maso vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme asi 60 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů C. Během pečení maso podléváme.
Fazolky dáme na pánvičku,lehce je zalijeme výpekem z masa a podusime doměkka. Upečené maso obložíme fazolkami a přelijeme druhou částí rozškvařené anglické slaniny.
Fotky receptu Vepřová pečínka s pikantní bylinkovou směsí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!