Použité suroviny receptu Vepřová pečínka s pivní omáčkou:
800 g vepřové pečené
| 1 lžička soli
| dle chuti: pepř
| 1/4 lžičky česnekového prášku
| 150 g cibule
| 2 lžíce oleje
| 0,25 l piva
| 2 lžičky solamylu
| 4 lžíce smetany
Postup přípravy receptu Vepřová pečínka s pivní omáčkou:
Maso potřeme kořením. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji maso opečeme ze všech stran do červena, přidáme cibuli a podlejeme trochou piva. V průběhu pečení pak podléváme ještě několikrát. Upečenou nakrájíme na nahřátém talíři, solamyl a smetanu rozkvedláme, vmícháme do šťávy a necháme vzkypět. Doladíme podle chuti, jako přílohu zvolíme brambory s petrželkou a růžičkovou kapustu na másle, no a pivíčko by rozhodně nemělo chybět.
Fotky receptu Vepřová pečínka s pivní omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!