Vložil: | Madarona |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová pečínka s tuňákovou majonézou:
2,5 kg vepřové kotlety s kostí
| 6 stroužků česneku, rozdrcených
| lístky z 1 svazku rozmarýnu
| šťávu z 1 citronu
| 250 g tuňáka v oleji z konzervy
| 50 g kaparů na ozdobu
| 50 ml oleje
| sůl
| 50 g ančoviček na ozdobu
| pepř
| 2 lžičky nahrubo nasekané zelené petrželky
| Na majonézu:
| šťávu ze 2 citronů
| 50 g nasekaných ančoviček
| 50 g nasekaných kaparů
| 2 žloutky
| 500 ml olivového oleje
Postup přípravy receptu Vepřová pečínka s tuňákovou majonézou:
Předehřejte troubu na 230 °C, horkovzdušnou na 210 °C. Malým ostrým nožem nařízněte maso od žeber, aby se vám po upečení snadněji uvolňovalo. Smíchejte česnek, lístky rozmarýnu a pepř s olejem. Ten vetřete do masa i mezi kosti a nechte několik hodin marinovat (nejlépe přes noc).
Do pekáče dejte pečicí mřížku, na tu položte maso a osolte ho. Vložte do trouby; po dvaceti minutách vepřové polijte vypečenou šťávou a snižte teplotu v troubě o 20 °C. Během další hodiny pečení maso polijte ještě jednou nebo dvakrát.
Vyjměte mřížku a položte vepřové přímo na pekáč. Polijte ho citronovou šťávou a výpekem. Pečte ještě deset až patnáct minut, pak maso vyndejte a nechte nejméně dvě hodiny vychladnout. (Klidně ho můžete upéci den nebo dva dopředu a zabalené ho uchovat v ledničce.)
Až vepřové úplně vychladne, opatrně ho uvolněte od kosti tak, aby zůstalo vcelku (možná na to ani nebudete potřebovat nůž). Maso nakrájejte na tenké plátky a narovnejte na servírovací talíř.
Tuňáka nechte odkapat, vidličkou ho rozdělte na kousky a vmíchejte do majonézy. Tou přelijte maso na talíři, ozdobte ho ančovičkami, kapary a petrželkou – a podávejte.
Fotky receptu Vepřová pečínka s tuňákovou majonézou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!