Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová plec na bazalce se smetanovými bramborami:
4 plátky vepřové plece
| 600 g brambor
| 8 ks rajčat
| 2 stroužky česneku
| 1 lžíce drcených barevných pepřů
| 3 lžíce bazalky
| 1 lžička prášku ze směsi sušených hub
| 2 lžíce sádla
| 200 ml smetany ke šlehání
| sůl
Postup přípravy receptu Vepřová plec na bazalce se smetanovými bramborami:
Plátky masa osolíme a opepříme, oloupané syrové brambory nakrájíme podélně na čtvrtiny, rajčata rozpůlíme. Do vymazané zapékací misky vložíme rajčata řeznou stranou nahoru a obložíme je bramborami. Osolíme, opepříme, nahoru položíme osolené a česnekem potřené plátky masa a posypeme sekanou nebo sušenou bazalkou a houbovým práškem. Přikryjeme, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při 180°C 30 minut. Poté vše přelijeme smetanou, opět přikryjeme a pečeme ještě 10 minut. Odklopíme a vepřovou plec na bazalce necháme 5 minut zapéct.
Fotky receptu Vepřová plec na bazalce se smetanovými bramborami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!