Postup přípravy receptu Vepřová plec se sušenými švestkami:
Troubu vyhřejeme na 240 stupňů. Sušené švestky zalijeme 1/8 litru vody a necháme nabobtnat. Kůži na mase nakrojíme na kosočtverec, maso potřeme solí. Oloupanou cibuli překrojíme a půlky propícháme hřebíčky. V pekáči zahřejeme olej a plec do něho vložíme kůží dolů. Přilejeme 1/4 litru horké vody a maso pečeme na spodní příčce trouby 20 minut. Potom pečeni obrátíme, do pekáče vložíme půlky cibule a teplotu zvíšíme na 250 stupňů. Plec pečeme hodinu, občas přilijeme 1/8 litru horké vody a maso poléváme výpekem. Pečeni necháme odpočívat ve vypnuté troubě asi ještě 10 minut. Výpek zředíme s trochou horké vody, vlijeme do hrnce, přimícháme smetanu a několik minut vaříme. Před podáváním přidáme nakrájené švestky.