Postup přípravy receptu Vepřová pochoutka v rosolu:
Kotlety osušíme a na tučné straně je dvakrát nařízneme. V osolené vodě asi 2 hodiny vaříme kůži a nožičku, pak k nim přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, kuličky pepře a nového koření, cibuli, ocet a kotlety a vaříme na mírném ohni, dokud kotlety nezměknou. Pak je vyndáme a zabalíme do vlhké utěrky, aby nevyschly. Tekutinu, v které jsme vařili, přecedíme, podle chuti dosolíme a okyselíme, přidáme rozmíchané bílky a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak rosol odstavíme a po 15 minutách přecedíme. Kotlety naskládáme do hluboké mísy, zalijeme rosolem a na chladném místě necháme ztuhnout. Podávame ozdobené citrónem a petrželkou.