Postup přípravy receptu Vepřová roláda s fíkovou náplní:
Na lžíci rozpáleného oleje nejprve orestujeme velmi najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme strouhanku, rozkrájené fíky, které jsme krátce předtím namočili do vlažné vody, dále přidáme nasekané olivy a mandle. Osolíme, opepříme a ochutíme MAGGI Harmonií Chuti. Vše spolu prohřejeme, pak stáhneme z plotýnky a na závěr promícháme s petrželkou a vajíčkem.
Maso odblaníme a ostrým nožem rozkrojíme na plát, který lehce naklepeme. Pak jej osolíme, opepříme, případně ochutíme MAGGI Harmonií Chuti a naplníme polovinou připravené směsi. Plát s náplní nakonec opatrně srolujeme a převážeme nití, aby se roláda při pečení nerozpadla.
Takto připravenou roládu krátce zprudka opečeme na zbylém oleji ze všech stran. Přendáme ji do pekáče vyloženého pečícím papírem a minimálně hodinu pečeme.
Ze zbylé nádivky vytvarujeme koule, které přidáme asi po 45 minutách k roládě a dopečeme společně dozlatova. Roládu vyjmeme z trouby, necháme ji asi 10 minut odležet na teplém místě a teprve pak ji krájíme na plátky.