Vložil: | Madarona |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová roláda s jablky :
plát vepřového masa na roládu
| sůl
| 1 velké jablko
| pepř
| 10 sušených švestek
| 1 stroužek česneku
| 400 g mletého vepřového masa
| 2 lžíce zakysané smetany
Postup přípravy receptu Vepřová roláda s jablky :
Plát masa (může to být i bůček) po obou stranách osolíme a opepříme. Do mletého masa přidáme sůl a mletý pepř, prolisovaný česnek a postupně do něj rukama zapracujeme smetanu. Nakonec přidáme na drobné kostičky nakrájené oloupané jablko a nakrájené sušené švestky. Touto směsí rovnoměrně potřeme masový plát (kraje necháme volné), zavineme ho do rolády a svážeme pevnou nití. Roládu rychle po všech stranách opečeme, poté ji podlijeme trochou vlahé vody, přikryjeme a dáme péct do trouby. Pečeme asi při 200 stupních C – doba pečení záleží na velikosti rolády. Úplně před koncem pečení ji odklopíme a necháme vytvořit kůrčičku.
Fotky receptu Vepřová roláda s jablky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!