Postup přípravy receptu Vepřová roláda s parmezánem:
Maso rozřízneme na plát (já si nechám rozříznout u řezníka). Osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky, posypeme čerstvě nastrouhaným parmesánem, bazalkou nebo nakrájeným medvědím česnekem, rozmačkaným česnekem, poprášíme špetkou chili a stočíme do rolády a převážeme provázkem. Na kastrolu rozehřejeme olej a roládu opečeme ze všech stran. Zmírníme teplotu, zalijeme asi 100 ml vývaru. Přikryjeme a dusíme asi 1 hodinu. Během vaření stále zaléváme vývarem. Hotovou roládu vyjmeme a zabalíme do folie. Do omáčky vmícháme v troše vývaru rozmíchanou maizenu, trochu povaříme, vmícháme šlehačku nebo creme fraice a odstavíme. Roládu nakrájíme na plátky, na talíři polijeme trochou omáčky. Roládu nemusíme dělat z celého kusu, ale z plátků velkých jako řízky.
Rolády se také mohou plnit šunkou, rozdrobenou gorgonzolou a kouskem hrušky. Dobré na opečení je přepuštěné máslo, může být smíchané s olejem.