Postup přípravy receptu Vepřová roláda se zázvorem :
Vepřovou plec očistíme a rozřízneme po vlákně tak, aby se maso rozložilo a vznikl větší plát, který lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným zázvorem a kečupem. Pak ho poklademe plátky anglické slaniny a maso po vlákně opatrně srolujeme do rolády a převážeme nití. Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kousky, do pekáčku dáme trochu oleje, do něj kousky cibule a na cibuli položíme masovou roládu. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 - 45 minut. Během pečení maso obracíme, přeléváme výpekem a podléváme vodou tak, aby se cibule nepřipalovala. Až je maso upečené, vytáhneme ho z pekáče a odmotáme niť. Výpek z masa vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a orestujeme. Přidáme lžíci kečupu, zalijeme vývarem a omáčku krátce provaříme a podle chuti osolíme. Potom omáčku přecedíme, maso nakrájíme na plátky, přelijeme štávou a podáváme s rýží nebo opékanými bramborami.