Postup přípravy receptu Vepřová rolka s bramborovou kaší:
Vepřovou plec očistíme, uprostřed trochu nařízneme a protkneme jemnými párky. Osolíme a potřeme rajským protlakem.
Do pekáče dáme tuk a na něj vepřovou plec s párky, mírně podlijeme vodou a pečeme v dobře vyhřáté troubě (250 °C), až je maso měkké. Během pečení je občas podlijeme malým množstvím vody. Hotové maso vyjmeme.
Výpek v pekáči zaprášíme hladkou moukou, zarestujeme dozlatova a zalijeme vývarem z masoxu. Povaříme jej asi 20 minut.
Na kaši očistíme brambory, oloupeme je, opláchneme a nakrájíme na čtvrtky. Potom je dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly potopeny. Dáme je na sporák, a když začne voda vřít, přidáme sůl. Doměkka uvařené brambory scedíme, rozmačkáme a pomalu přiléváme vlažné mléko, se kterým brambory nakonec rozšleháme a vmícháme do nich máslo.