Použité suroviny receptu Vepřová svíčková se smetanou na zázvoru:
800 g vepř. svíčkové
| 1 lžička soli a ml. zázvoru
| 80 g sádla
| 1 špetka bílého pepře
| 1 lžička ml. kmínu
| 1 lžíce hl. mouky
| 200 ml smetany
| 30 g másla
| 50 g čerstvého zázvoru
Postup přípravy receptu Vepřová svíčková se smetanou na zázvoru:
Do vepřové panenky zařízněte podélně úzký otvor, do kterého vložte trochu másla promíchaného se solí a suchým mletým kořením. Maso pak osolte a okořeňte pak obalte v hladké mouce a pečte na rozpáleném sádle ze všech stran. Opečenou panenku pak vložte do vyhřáté trouby a nechte ji při teplotě 180 stupňů zvolna dopékat podle velikosti asi 5 – 10 minut. Ve výpeku v pánvi pak osmahněte nakrájený nebo nastrouhaný zázvor, zalijte ho smetanou, přidejte sůl případně zbylé kořeněné máslo a krátce povařte do zahoustnutí. Pečenou panenku rozkrojte šikmými řezy a doplňte pikantní zázvorovou omáčkou.
Fotky receptu Vepřová svíčková se smetanou na zázvoru: