1/2 kg vepřového masa (libové)
| 3 lžíce oleje
| trochu polohrubé mouky
| 4 dl červeného vína (suchého)
| 2 pomeranče nakrájené na kolečka (z toho jeden na ozdobu na talíř)
| 1 lžička tymiánu
| 1 lžička dobromysli
| 1 lžička jalovce - kuličky
| 1 lžička soli
| 4 lžíce brusinek
| 3 lžíce jahodového nebo třešňového džemu
Postup přípravy receptu Vepřové a la zvěřina:
Vepřové maso nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a opečeme na oleji. Přidáme koření, podlijeme polovinou červeného vína a trochou vody a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme brusinky, džem a zbytek červeného vína a dusíme ještě 10 minut. Nakonec vložíme jeden pomeranč nakrájený na kolečka a necháme jen přejít varem.
Jako příloha jsou dobré krokety, ale i bramborové knedlíky.
Fotky receptu Vepřové a la zvěřina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!