Použité suroviny receptu Vepřové frikasé v pórkovém krému :
500 g vepřové kýty
| 250 ml bílého vína
| 1 pórek
| 150 ml zakysané smetany
| 50 ml sladké smetany
| 2 žloutky
| dle chuti tymián
| dle potřeby máslo
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
Postup přípravy receptu Vepřové frikasé v pórkovém krému :
Vepřové maso nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejem máslo a maso na něm ze všech stran prudce opečeme. Osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem, zalijeme bílým vínem a přikryté dusíme 45 minut na mírném ohni. Poté přidáme nakrájený pórek. Pod pokličkou dusíme 15 minut. Když maso změkne, sejmeme hrnec z plotny. Rozšleháme zakysanou smetanu, sladkou smetanu a žloutky, vmícháme do pokrmu a podle potřeby přisolíme a opepříme. Frikasé rozdělíme na talíře. Příloha-brambory.
Fotky receptu Vepřové frikasé v pórkovém krému :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!