Postup přípravy receptu Vepřové galetky:
Vepřové maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na malé kostičky a rozmixujeme na hladkou hmotu. Přidáme vejce, žloutky a prolisovaný česnek. Směs osolíme, opepříme, dochutíme kuminem a znovu vložíme do mixéru. Během šlehání k masové hmotě po částech přiléváme smetanu. Hladkou masovou hmotu přendáme z mixéru do misky. Je-li příliš řídká, zahustíme ji strouhankou. Přidáme nahrubo nasekané lískové oříšky a nadrobno nasekané čerstvé bylinky, vše dobře promícháme. Z masové hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama malé karbanátky a na rozehřátém oleji je zvolna pečeme po obou stranách dozlatova. Galetky podáváme s vařenými brambory, s čerstvým koriandrem a zeleninovým salátem.