Postup přípravy receptu Vepřové kapsy plněné kapary:
V plátcích masa nožem prořízneme hlubokou kapsu, vytřeme ji hořčicí, plátky osolíme, opepříme. V této fázi není na škodu maso potřít trochou oleje a citronové šťáby a nechat v lednici odležet zabalené v alobalu - klidně přes noc.
Rohlík natrháme na malé kousíčky, přidáme kousek změklého másla, trochu žloutku, polovinu nasekaných kaparů a nejlépe ručně smísíme v homogenní hmotu, kterou naplníme kapsy, otvor zajistíme párátky.
Nádobu na pečení (nejlépe z varného skla) vytřeme důkladně máslem, vložíme maso a přikryté dáme do trouby na 150 st. Občas zkontrolujeme, ev. podlijeme vařící vodou a seškrábneme přípečky ze stěn - podléváme jen minimálně, aby bylo dno pokryté, maso občas obrátíme. Pečeme velmi pomalu dokud není maso úplně měkké.
Měkké maso vyndáme a necháme přikryté alobalem chvíli odpočívat.
S trochou horké vody seškrábneme pečlivě všechny přípečky ze stěn, přidáme trochu smetany, zbytek kaparů, zjemníme kousíčkem másla, ochutnáme a ev. dochutíme (žádná divočina, jen ev. připepřit nebo přidat maličko hořčice) - omáčky by mělo být jen málo. Dáme ještě na chviličku do již vypnuté trouby.